کد خبر 142765
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۸

«محمود‌حسین‌پور» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی از ابتلاي 65 نفر در شرق هرمزگان به «هپاتيت آ» به دليل آلودگي آب منطقه خبر مي‌دهد.

به گزارش مشرق به نقل از تهران امروز، هشدارهاي او به بيماري هپاتيت‌آ محدود نمي‌شود و حتي از شيوع «وبا» در اين مناطق سخن به ميان ميآورد. هرچند «عبدالحمید حمزه‌پور» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان آلوده بودن آب مناطق بشاگرد، ميناب وجاسك را تكذيب مي‌كند اما عكس‌هاي تهيه شده از اين مناطق آلوده بودن آب منطقه را تاييد مي‌كند.

 همچنين اين عكس‌ها نشان مي‌دهد كه خشكسالي و كمبود آب باعث شده تا مردم منطقه به جمع‌آوري‌ آب‌‌هاي لجن منطقه روي بياورند. خبرنگار تهران امروز سعي كرد تا با «سيد عبدالكريم هاشمي نخل ابراهيمي» نماينده مردم ميناب و بشاگرد گفت‌‌وگو كند. اما هاشمي،‌ناشناس بودن خبرنگار را دليلي بر بي‌پاسخي خود به اين سوال‌ها دانست! خبرنگار روزنامه ما از او خواست تا با روزنامه تماس بگيرد و مطمئن شود كه از طرف اين روزنامه با وي تماس گرفته شده اما اين راهكار هم نتوانست نماينده شهر بشاگرد و ميناب را راضي به پاسخگويي كند. گويا آقاي مدير ترجيح مي‌دهد در اين باره سخني نگويد.



همچنين درحالي كه مديرعامل شركت آب وفاضلاب روستايي هرمزگان آلوده بودن آب اين مناطق را تكذيب مي‌كند كه رئیس مرکز بهداشت استان هرمزگان آژير قرمز بيماري هپاتيت نوع‌ آ به دليل آلودگي آب را به صدا درمي‌آورد و مي‌گويد:«بیماری‌های منتقله از آب آلوده در فصل تابستان بیشتر می‌شود. انواع بیماری‌های اسهالی و روده‌ای ناشی از بیماریهای منتقله از آب است اما بیشترین نگرانی‌ها از بیماری هپاتیت نوع آ و وباست.» «محمود حسین‌پور» با اشاره به طغیان بیماری هپاتیت نوع A در شرق استان هرمزگان مي‌گويد:«از اوایل سال جاری بیشترین نوع بیماری منتقله از آب آلوده که در شهرستانهای جاسک، میناب و بشاگرد مشاهده شد هپاتیت نوع A بود که تاکید می‌شود آب و فاضلاب روستایی کلر‌زنی آب در مناطق روستایی را با نظارت و حساسیت ویژه‌ای انجام دهد.»

«حسین‌پور» با اشاره به آزمایش‌های انجام شده در این سه شهرستان مي‌گويد:«در سه شهرستان جاسک، میناب و بشاگرد در جمعیتی خاص در مناطق روستایی با آزمایش‌های صورت گرفته ابتلابه هپاتیت نوع A بر اثر آلودگی منابع آب براثر عدم توجه به میزان کلر استاندارد و شکستگی لوله‌های انتقال آب مشخص شد.» به گفته او در این آزمایش‌ها از نمونه مواد خوراکی که افراد مبتلا استفاده کرده بودند نیز در آزمایشگاه‌هایي همچون انستیتو پاستور انجام شد.»

اين درحالي است كه «عبدالحمید حمزه پور» با بیان اینکه کلرزنی و گندزدایی آب روستاها به طور مستمر انجام می شود، حرف‌هاي رئیس مرکز بهداشت استان هرمزگان را بي‌اساس مي‌خواند و مي‌گويد: «بیماری هپاتیت Aتنها از طریق آب قابلیت سرایت را نداشته بلکه می‌تواند از طریق غذا، تماس و موارد دیگر نیز سرایت کند، بنابراین با توجه به آمار موجود و تعداد مبتلایان به این بیماری که در مقیاس با تعداد مشترکین روستاهای منطقه شرق استان در حد بسیار بسیار کم است و آب نمی تواند علت بیماری هپاتیت آ باشد زیرا در صورت انتشار این بیماری از طریق آب باید هم اکنون تعداد زیادی از مصرف کنندگان آب شرب در روستاهای مورد نظر مبتلا می‌شدند.

بنابراین باید منشا این آلودگی‌ها و انتشار آن را در موارد دیگر از جمله غذای نامناسب، اتباع بیگانه و پایین بودن سطح بهداشت عمومی به دلیل آموزش های کم جست‌وجو کرد.» او درحالي وجود خطر هپاتيت ‌آ را رد مي‌كند كه آزمايش‌هاي انجام شده تنها جمعيتي خاصي از منطقه را مدنظر داشته و معلوم نيست تعداد واقعي مبتلايان به هپاتيت چقدر است.

هپاتيت زير 30 سال!

همچنين محمود حسین‌پور مي‌گويد: «در شهرستان جاسک ۳۲۱ نفر به هپاتیت نوع A مشکوک بودند که در ‌‌نهایت با آزمایش‌های صورت گرفته ۲۷ نفر دچار بیماری هپاتیت نوع A بودند که بر اثر استفاده از آب آلوده مبتلا شده بودند که بیشتر این افراد در سنین ۱۶ تا ۳۰ و زنان بودند.» همچنين به گفته او، درشهرستان میناب نیز ۳۰ نفر به بیماری هپاتیت نوع A مبتلا شدند که در سنین ۱۶ تا ۳۰ سال قرار داشتند و جمعیتی بالغ بر ۳‌هزار و ۱۴۵ نفر در معرض خطر قرار داشتند که با مداخله سریع این بیماری کنترل شد. حسين‌پورهمچنین با اعلام ابتلای ۸ نفر به بیماری هپاتیت نوع A در شهرستان بشاگرد در بین سنین ۵ تا ۹ ساله، مي‌گويد: «با توجه به این نکته که کلر در مبدا ۲ میلی‌گرم و در مقصد و دریافت مردم یک میلی گرم باید باشد نظارت بیشتری بر روي چاه‌ها آب شرب و ترمیم لوله‌های شکسته در روستا‌ها صورت بگیرد.»

كودكان، زخمي بي‌آبي!

مسئولان در حالي آلوده بودن آب در اين مناطق را تكذيب مي‌كنند كه خشكسالي و كم‌آبي در بشاگرد باعث شده تا مردم اين منطقه براي به‌ دست آوردن همين آب آلوده هم جان كودكان خود را در خطر اندازند.

به گفته «سرگرد سید عزیزالله حسینی» سرپرست فرماندهی انتظامی شهرستان بشاگرد 21 كودك زير 10 سال ساكن روستاي «بم‌بارك» با يك وانت پيكان براي آوردن آب به «سد تنگه سهران» درپنچ کیلومتری روستا مي‌روند. درمسیر برگشت به دلیل داشتن بار بيش از حد از جمله مقدار زیادی آب شرب و وسایل شسته شده ازجمله پتو والبسه، لاستيك عقب ماشين مي‌تركد و پيكان واژگون مي‌شود. به گفته او خوشبختانه در این حادثه کسی جان خود را ازدست نداد و تمامی سرنشینان خودرو که جمعیت آنها به ۲۰نفر می رسید و اکثر آنان کودکان خرد سال زیر ۱۰سال بودند تنها از ناحیه سر وصورت مجروح شدند.

با اين وجود «عبدالحمید حمزه‌پور» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان مي‌گويد، تمامی مصوبات سفر استاندار هرمزگان به شهرستان بشاگرد در بخش آب روستایی اجرایی شده و او برخی اقدامات انجام شده از جمله لوله‌گذاری‌ها و آبرسانی با تانکر را تشریح کرد.

حال اين سوال پيش مي‌آيد كه اگر با تانكر آب به اين مناطق مي‌رسد، چرا مردم بايد به كمك كودكان خود اقدام به آوردن آب كنند تا درنهايت با يك تصادف هم‌جان كودكان خود را به خطر اندازند و هم بدون آب به خانه بازگردند؟ همچنين حمزه‌پور معلوم نمي‌كند كه اين مصوبات چه هستند و چرا با وجود اجراي آنها هنوز مردم به دنبال آب‌هاي سطحي و آلوده منطقه هستند؟ از طرف دیگر «رضا ملانسب» فرماندار بشاگرد نیز با اشاره به افزایش 56 درصدی اعتبارات شهرستان بشاگرد در سال جاری مي‌گويد:«در استان هرمزگان پس از بندرعباس بیشترین اعتبارات به شهرستان بشاگرد اختصاص پیدا کرده است.» بشاگرد از معروف‌ترين مناطق كشور است كه برنامه‌هاي جهادي در سه دهه گذشته در آن انجام شده و بارها روي فعاليت‌هاي انجام شده درآن برنامه تبليغاتي انجام گرفته اما معلوم نيست چرا بعد از سه دهه فعاليت، اين منطقه حتي آب سالم ندارد! حسين‌پور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان خواست كه کلرزنی آب را با دقت بیشتری انجام دهد تا آب سالم و استاندارد به دست مردم برسد.

هرچند مسئولان همچنان بر طبل تكذيب مي‌كوبنداما عكس‌هاي تهيه شده در بشاگرد و... نشان از وضعيت بسيار خطرناك شرق هرمزگان دارد. درست زماني كه مسئولان درحال تكذيب و تاييد آلودگي آب شرب منطقه هستند، در اين استان روستا‌هايي وجود دارد كه بي‌آبي آنها را مجبور به استفاده از آب‌هاي لجن وآلوده سطحي منطقه كرده است. به نظر مي‌رسد كه مسئولان پيش از آنكه بخواهند صورت مسئله كلرزني ناقص آب‌هاي منطقه را پاك كنند، بايد پاسخ دهند چرا اهالي يكي از شلوغ‌ترين مناطق كشور به جاي آب پاك، بايد از آب‌هاي لجن منطقه مصرف كنند!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس